√    SAMEN BUITEN SPORTEN    √    RESULTAAT GERICHT    √    GECERTIFICEERDE TRAINER
√    SAMEN BUITEN SPORTEN    √    RESULTAAT GERICHT
√    GECERTIFICEERDE TRAINER
√    SAMEN BUITEN SPORTEN    √    RESULTAAT GERICHT
√    GECERTIFICEERDE TRAINER

Trainer & oprichter

OVER THIJS

Vanaf 2021 ben ik begonnen met het geven van trainingen onder FIT in West-Friesland. Als survivalrun atleet heb ik meerdere sportwedstrijden gelopen waaronder triathlons, obstacle runs en survivalruns. Naast de behaalde podiums bij het Europees kampioenschap obstacle course racing in Gdynia Polen, de strong viking ocr sieries Marathon in Amsterdam en de Spartan ultra in Schotland heb ik altijd met veel plezier training gegeven bij de Streker Survivalrun Vereniging. Hier heb ik mijzelf ontwikkeld tot survivalruntrainer via de survivalrun bond Nederland en ben ik momenteel bezig met een opleiding tot volwaardig Outdoor-, Hike- en Survival Instructeur. Deze opleidingen volg ik met veel plezier om mijzelf als trainer te blijven ontwikkelen en sporters steeds beter op weg te helpen naar hun doelen. Hiernaast heb ik de opleiding tot hardlooptrainer in Amsterdam gedaan bij Running Holland zodat ik alle atleten goed kan begeleiden tijdens de trainingen. Kortom ik ben een fanatieke trainer en ik vind het enorm leuk om mensen te motiveren en op een verantwoorde manier te laten trainen.

Zie ik jou binnenkort?

– Thijs Vlam

FIT in West-Friesland trainer eigenaar Thijs Vlam

Trainer

OVER GERWIN

Ik ben Gerwin Struijs en woonachtig in Hoogkarspel, getrouwd met Monique en vader van 2 kinderen Jessy en Jill. In Hoogkarspel heb ik een eigen sportmassage praktijk aan de Nieuweweg. Naast mijn werk als sportmasseur geef ik nog fysio-fitness en werk ik 1 dag in de week in  een sportschool. Na afgelopen jaar al een aantal keer als invaltrainer voor Thijs te hebben gewerkt word het  vanaf januari 2022 tijd voor een eigen groep en ga ik dus training een vaste groep training geven bij FIT in West-Friesland.

Van jongs af aan ben ik bezig met Atletiek en hardlopen.  In mijn jeugd heb ik me voornamelijk toegelegd op de 10-kamp met specialisaties in het (pols) hoogspringen en hordenlopen. Vanaf ongeveer mijn 16de geef  ik al atletiek training, voornamelijk aan de jeugd met de laatste jaren de focus op het hordenlopen, hoogspringen en polsstokhoogspringen en sinds een klein jaar geef ik ook krachttraining aan een klein groepje atleten.

Zelf heb ik mij de laatste jaren toegelegd op de langere afstanden, begonnen met als een doel een 5km onder de 20 minuten (inmiddels 17:26min) ben ik steeds langere afstanden gaan doen, wat afgelopen maart leidde tot een ultramarathon van 100km. Dit jaar heb ik als doel nogmaals een ultra marathon te doen van 100km+

Ik zie er naar uit om velen wegwijs en sneller te maken op verschillende afstanden en zie jullie graag op de IJsbaan in Hoogkarspel of een andere locatie waar we trainen.

Tot snel!

– Gerwin Struijs

Gerwin Struijs FIT in West-Friesland

Trainer

OVER MARCO

Met mijn vrouw Mariska en onze jongens: Aaron, Fender & Charlie woon ik in Bovenkarspel. Tot mijn veertiende heb ik altijd geturnd. Daarna heb ik mijzelf de grondbeginselen van het hardlopen aangeleerd en werd ik al snel gevraagd als teamlid voor een groep lopers tijdens de businessrun van de Dam tot Damloop en de halve van Egmond. Daarna werd het vanwege mijn andere hobby, de muziek, wat rustiger op sportgebied. Nadat ik in 2006 stopte als gitarist van diverse bandjes, kreeg ik het goede idee om een Marathon te gaan lopen. Met goed gevolg trainde ik op een eigen schema naar een 3.24  tijdens mijn debuut op de klassieke afstand.

Nadat ik wedstrijd lid van SAV werd en met snelle jongens kon trainen, kwam ik in 2009 uiteindelijk uit op 2.43 en werd ik 5e op het Nederlands kampioenschap in mijn leeftijdsgroep. Die finish in het Olympisch stadion in Amsterdam zie ik wel als één van mijn sporthoogtepunten. Naast de Marathon was ik actief op de cross, de baancompetities en diverse wegwedstrijden binnen en buiten de regio, op afstanden van 100m sprint t/m Ultra’s van ruim 60 km.

Na zo’n twaalf Marathons kreeg ik het idee om mijn passie voor de loopsport te gaan delen met anderen en werd ik trainer. In totaal ben ik vier jaar als trainer/coach actief geweest bij SAV en stond ik voor diverse recreanten- en wedstrijdgroepen. Daarnaast verzorgde ik voor diverse atleten binnen en buiten de regio gepersonaliseerde trainingsschema’s richting hun specifieke doelen van 1500m op de baan tot internationale Ultramarathons. Tenslotte ben ik sinds 2019 ook officieel gecertificeerd hardlooptrainer niveau 3.

Toen FIT in West-friesland mij benaderde, heb ik geen moment getwijfeld om weer actief aan de slag te gaan om mensen verder te helpen om hun doelen te bereiken.

– Marco Jong

Trainer

OVER WENDY

Ik ben Wendy Laan en woon in Venhuizen samen met Jeroen en onze kinderen Brian en Kaylee.

In juni 2015 heb ik een halve marathon gelopen in 2:12 met resultaat zere knieën en voeten. Ik zei tegen mezelf “dit doe ik nooit meer, 10km wordt de max”.

Begin 2019 na de geboorte van Brian en Kaylee ben ik het sporten weer goed gaan oppakken. Eerst een half jaar 2x in de week krachttraining gedaan en toe weer begonnen met hardlopen tot 10km.

April 2021 begonnen bij Thijs met hardlooptrainingen en daar is de passie voor het lopen gegroeid. Hoe leuk is dat, hardlopen met mensen die dezelfde passie hebben als ik!

Van 2x hardlopen en 1x krachttraining in de week met als resultaat een halve marathon gelopen in 1:48 zonder pijn, naar 3x hardlopen en 1x krachttraining in de week en inmiddels al 30km aan 1 stuk hardgelopen. Dus “nooit meer dan 10km hardlopen” is niet gelukt maar ik heb er tot de dag van vandaag geen spijt van!

Mijn verdere uitdagingen zijn nog een hele marathon lopen, sneller worden op diverse afstanden met hardlopen, rots klimmen en survival runs doen.

Wat is jouw doel? Ga geen uitdaging uit de weg, je kan meer dan je denkt.

Wie weet tot binnenkort zodat we samen een mooie afstand kunnen hardlopen.

– Wendy Laan

Trainer

OVER EEFJE

Ik ben Eefje Vertelman en woon aan het mooie sportcircuit van Hoogkarspel samen met mijn man Nicolai en twee kinderen Sem en Saar.

Vanaf jongs af aan zit het hardlopen in mijn benen. Getraind bij AV Zaanland, een tijd weinig tot niks gedaan en nu al weer 15 jaar aan het lopen. Ik loop gemiddeld 4 keer per week verschillende afstanden op wisselende tempo`s, 5 km, 10km, 21.1 km en 30 km.

Vorig jaar samen met een vriendin gestart bij FIT in West-Friesland om weer even de basis scherp te krijgen en vervolgens verder te gaan om het tempo op te gaan voeren.

Na een paar keer een halve en meer dan een halve marathon gelopen te hebben begonnen de kilometers naar meer te smaken en wil ik ook wel eens een hele marathon lopen.

Daarvoor ben ik nu al aan het trainen met mijn hardloopmaatje Wendy en bij FIT in West-Friesland om 16 oktober de hele te voltooien van Amsterdam.

Kilometers maken is heerlijk en daarom stemde ik ook gelijk toe dat Thijs ons benaderde om duurlopen te gaan verzorgen. Alleen trainen is fijn, maar in groepsverband zijn duurlopen heel prettig en gezellig. En vooral dit laatste is belangrijk in een ontspannen duurloop op de zondagochtend. Tot snel!

– Eefje Vertelman

FIT in West-Friesland training marathon cursus hardloop hardlopen rennen running