Samen buiten sporten

Resultaat gericht

Gecertificeerde Trainer

over de trainers

FIT in West-Friesland trainer eigenaar Thijs Vlam

Thijs vlam

trainer/oprichter

Vanaf 2021 ben ik begonnen met het geven van trainingen onder FIT in West-Friesland. Als survivalrun atleet heb ik meerdere sportwedstrijden gelopen waaronder triathlons, obstacle runs en survivalruns. Naast de behaalde podiums bij het Europees kampioenschap obstacle course racing in Gdynia Polen, de strong viking ocr sieries Marathon in Amsterdam en de Spartan ultra in Schotland heb ik altijd met veel plezier training gegeven bij de Streker Survivalrun Vereniging. Hier heb ik mijzelf ontwikkeld tot survivalruntrainer via de survivalrun bond Nederland en ben ik momenteel bezig met een opleiding tot volwaardig Outdoor-, Hike- en Survival Instructeur. Deze opleidingen volg ik met veel plezier om mijzelf als trainer te blijven ontwikkelen en sporters steeds beter op weg te helpen naar hun doelen.

Hiernaast heb ik de opleiding tot hardlooptrainer in Amsterdam gedaan bij Running Holland zodat ik alle atleten goed kan begeleiden tijdens de trainingen. Kortom ik ben een fanatieke trainer en ik vind het enorm leuk om mensen te motiveren en op een verantwoorde manier te laten trainen.

Zie ik jou binnenkort?

FIT in West-Friesland trainer Marco Jong

marco jong

trainer

Met mijn vrouw Mariska en onze jongens: Aaron, Fender & Charlie woon ik in Bovenkarspel. Tot mijn veertiende heb ik altijd geturnd. Daarna heb ik mijzelf de grondbeginselen van het hardlopen aangeleerd en werd ik al snel gevraagd als teamlid voor een groep lopers tijdens de businessrun van de Dam tot Damloop en de halve van Egmond. Daarna werd het vanwege mijn andere hobby, de muziek, wat rustiger op sportgebied. Nadat ik in 2006 stopte als gitarist van diverse bandjes, kreeg ik het goede idee om een Marathon te gaan lopen. Met goed gevolg trainde ik op een eigen schema naar een 3.24  tijdens mijn debuut op de klassieke afstand.

Nadat ik wedstrijd lid van SAV werd en met snelle jongens kon trainen, kwam ik in 2009 uiteindelijk uit op 2.43 en werd ik 5e op het Nederlands kampioenschap in mijn leeftijdsgroep. Die finish in het Olympisch stadion in Amsterdam zie ik wel als één van mijn sporthoogtepunten. Naast de Marathon was ik actief op de cross, de baancompetities en diverse wegwedstrijden binnen en buiten de regio, op afstanden van 100m sprint t/m Ultra’s van ruim 60 km.

Na zo’n twaalf Marathons kreeg ik het idee om mijn passie voor de loopsport te gaan delen met anderen en werd ik trainer. In totaal ben ik vier jaar als trainer/coach actief geweest bij SAV en stond ik voor diverse recreanten- en wedstrijdgroepen. Daarnaast verzorgde ik voor diverse atleten binnen en buiten de regio gepersonaliseerde trainingsschema’s richting hun specifieke doelen van 1500m op de baan tot internationale Ultramarathons. Tenslotte ben ik sinds 2019 ook officieel gecertificeerd hardlooptrainer niveau 3.

Toen FIT in West-friesland mij benaderde, heb ik geen moment getwijfeld om weer actief aan de slag te gaan om mensen verder te helpen om hun doelen te bereiken.

Samen buiten sporten

Resultaat gericht

Gecertificeerde Trainer

** BelangrijK **
Je kunt je in de FIT in West-Friesland trainingsapp aanmelden voor de hardlooptraingen en de FIT Training. Download 'm hier.

 

 

Over ons

De trainingen bij FIT in West-Friesland worden gegeven door Thijs Vlam en Marco Jong. Meer informatie over de trainers?

Algemene voorwaarden 

T: +31 615 044 541
E: info@fitinwf.nl
KvK: 81343345
BTW: NL003556099B41